Update je WordPress website regelmatig

WordPress is een van de beste content management systemen die er zijn. Het wordt voortdurend verbeterd en uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Om optimaal te blijven functioneren is het belangrijk om WordPress regelmatig te updaten naar de nieuwste versie. Als je niet update kun je niet alle nieuwste functionaliteiten gebruiken. Dat zou jammer zijn.

Houd je website veilig

Maar ook om veiligheidsredenen is het beter om te zorgen dat je niet te ver achter raakt met de updates. WordPress is ongelooflijk populair en daardoor wordt het ook voor hackers steeds interessanter. Deze hackers zoeken naar veiligheidslekken in WordPress en maken daar gebruik van om allerlei bestanden op je website te zetten. Zo proberen ze verkeer van jouw website naar hun eigen websites om te leiden. Ze gaan hierbij vaak zo subtiel te werk, dat je dit misschien niet eens opmerkt.

Veiligheidslekken worden door de makers van WordPress altijd snel opgespoord en hersteld. Na zo’n ‘reparatie’ komt er weer een nieuwe versie van WordPress uit. Regelmatig updaten van WordPress is dus heel belangrijk om je website veilig te houden. Niet upgraden is dus eigenlijk geen optie.

Ik kom tot mijn verbazing regelmatig websites tegen die nog draaien op verouderde versies van WordPress. Deze websites lopen een groot risico slachtoffer te worden van kwaadaardige aanvallen. Die aanvallen kun je eenvoudig voorkomen, door altijd de nieuwste versie van WordPress te gebruiken.

Zodra er een nieuwe update uitkomt voor WordPress (meerdere malen per jaar) is het verstandig om deze update zo snel mogelijk uit te voeren.

Ook plugins updaten

Na het updaten van WordPress moeten ook sommige plugins worden ge-update. De maker heeft dan al een nieuwe versie van de plugin gemaakt, die beter werkt in de nieuwste WordPress versie.

Je kunt de huidige versie van WordPress zien op het dashboard nadat je bent ingelogd. De recentste versie van WordPress is 3.2.1. Als jouw website nog op een oudere versie van WordPress draait is het nu hoog tijd voor een update!

WordPress update service

Alva Design helpt jou graag om je website veilig te houden. We bieden hiervoor een special abonnement, bestaande uit

  • hostingpakket en domeinnaam
  • regelmatig automatische backups van database, files en export bestand (xml), die enkele maanden bewaard worden en in geval van een hack teruggezet kunnen worden
  • WordPress update service: WordPress wordt ge-update bij elke nieuwe versie (meerdere malen per jaar)
  • Na elke update van WordPress: indien nodig update van plugins en testen van de website.

Prijs per jaar (exclusief BTW): € 360,–.
Eenmalige kosten voor het verhuizen van je website: € 225,–.

Bestellen?

Neem contact op met Winy Schalke en informeer naar de mogelijkheden.

En als we dan toch contact hebben is dit een goed moment om even stil te staan bij je website. Ben je nog tevreden over het ontwerp? Doet de website nog wat jij wilt dat hij doet? Zijn er dingen die je wilt toevoegen of veranderen aan de website? Denk bijvoorbeeld aan het integreren van een blog of een e-mail nieuwsbrief in je website. Ik denk graag met je mee.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.