E-mail nieuwsbrief

Met een e-mail nieuwsbrief kun je eenvoudig per e-mail berichten versturen naar alle e-mail-adressen uit je adressenbestand. Dat kunnen nieuwsberichten zijn, waardevolle tips of aantrekkelijke aanbiedingen. Of een uitnodiging voor een congres of event. Een e-mail nieuwsbrief wordt verzonden in HTML. Daardoor kan de opmaak mooier zijn dan een ‘gewoon’ e-mail bericht: met foto’s of illustraties en met kleuren en lettertypen passend bij jouw huisstijl of website.

Wat zijn de voordelen van een e-mail nieuwsbrief?

Mensen vergeten je niet

Wanneer mensen jouw website bezoeken, zijn ze op dat moment vaak nog niet klaar om te kopen. Als je regelmatig een e-mail nieuwsbrief verstuurt, vergeten je klanten je niet. Ze zullen aan jou denken op het moment dat ze behoefte krijgen aan jouw dienst of product.

Meer bezoekers op je website

In elke nieuwsbrief kun je links opnemen naar pagina’s of berichten in je website. Zo leid je meer bezoekers naar je website. Na het versturen van elke nieuwsbrief zul je een piek in de bezoekersstatistieken je website zien!

Automatisch

Op je website kan een inschrijfformulier komen, waar bezoekers zich kunnen aanmelden voor een abonnement op je nieuwsbrief. Na aanmelding wordt het email-adres automatisch aan je adressenlijst toegevoegd. Bezoekers kunnen zich ook zelf weer afmelden.

Waardevol adressenbestand

Je krijgt de e-mail adressen van je website-bezoekers. Zo bouw je een waardevol adressenbestand op van mensen die mogelijk tot je doelgroep behoren en in jouw product of dienst geïnteresseerd zijn. Je kunt deze mensen regelmatig op de hoogte houden. En ze nieuwe diensten of producten aanbieden.

Vertrouwen opbouwen

In je nieuwsbrief kun je jezelf profileren als een expert op jouw gebied. Je laat zien wat je kunt door waardevolle informatie te geven. Zo bouw je vertrouwen en geloofwaardigheid op bij je potentiële klanten.

Mond-tot-mond-reclame

Een e-mail nieuwsbrief brengt vaak mond-tot-mond-reclame op gang. Als je lezers jouw nieuwsbrief waarderen, zullen ze deze doorsturen aan anderen. Zo groeit je lezersgroep vanzelf.

Persoonlijk

Je kunt je e-mail nieuwsbrief personaliseren: abonnees ontvangen je nieuwsbrief in hun eigen mailbox, onder de naam die ze zelf hebben opgegeven, voorzien van een persoonlijke aanhef. Dat vergroot de kans dat ze de nieuwsbrief ook echt lezen.

Goedkoop en snel

Een e-mail nieuwsbrief is goedkoop, zeker vergeleken met drukwerk. En snel. Heb je nu iets te melden? Je bericht is binnen een uurtje de mailbox van al je relaties. Het kost je alleen de tijd om hem te schrijven.

Meetbare resultaten

De resultaten van een nieuwsbrief zijn goed meetbaar:

  • hoe vaak mails worden geopend;
  • hoe vaak er op links in de mail wordt geklikt;
  • hoeveel bestellingen of aankopen er gedaan worden.

Kortom, genoeg redenen om met een e-mail nieuwsbrief te beginnen. Het is de eenvoudigste en goedkoopste manier om meer klanten te krijgen.

Drie soorten

Ik help je graag met het opzetten van een professionele nieuwsbrief. Je kunt kiezen uit drie soorten nieuwsbrieven.

1. E-mail nieuwsbrief – regular

Je kunt deze nieuwsbrief zelf invullen met tekst en/of beeld. Denk bijvoorbeeld aan een event of activiteit, een waardevolle tip of een aantrekkelijke aanbieding. Je kunt er zo veel of zo weinig onderwerpen in opnemen als je wilt. Je kunt links maken naar berichten of pagina’s op je website. De inhoud van de nieuwsbrieven komt niet op je website.

Voorbeelden:

2. E-mail nieuwsbrief – RSS

Dit is een e-mail nieuwsbrief in combinatie met nieuwsberichten op je website. In de e-mail nieuwsbrief komen één of meerdere nieuwsberichten. Voluit of alleen het eerste stukje met een “Lees meer” link naar het bericht in de website.

Je kunt voor deze optie kiezen als je al een blog- of nieuwssectie in je website hebt. Als je een nieuwsbericht op je website hebt gepubliceerd wordt daarna de e-mail nieuwsbrief automatisch verstuurd. Daar hoef je niets extra’s voor te doen. Dit bespaart je veel tijd. Natuurlijk kun je kiezen hoe vaak de nieuwsbrief wordt verstuurd, bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of maandelijks.

Voorbeelden:

3. Combinatie van regular en RSS

Combinatie is ook mogelijk: je schrijft zelf stukjes als je iets nieuws te melden hebt. Deze stukjes hoeven niet op de website te staan. Daarnaast kunnen de laatste nieuwsberichten met RSS automatisch worden opgehaald van je website.

Voorbeeld:

Archief

Verzonden nieuwsbrieven worden bewaard in een archief, buiten de website. In elke nieuwsbrief komt een link naar dat archief zodat je de nieuwsbrief ook in een internet browser kunt bekijken.

Statistieken

Meten is weten: bij je nieuwsbrief krijg je toegang tot uitgebreide statistieken: Je kunt o.a. zien wie de nieuwsbrief heeft gelezen en op welke links iemand geklikt heeft.

Handleiding

Je krijgt een handleiding zodat je zelf e-mail nieuwsbrieven kunt opmaken en verzenden.

Uniek ontwerp

De e-mail nieuwsbrief krijgt een uniek ontwerp, passend bij de stijl van jouw website en je huisstijl.

  • layout: 1, 2 of 3 kolommen
  • ontwerp voor de header (het bovenste gedeelte, hierin kan jouw logo, organisatienaam en/of een afbeelding komen)
  • typografie: lettertypen passend bij jouw huisstijl of website
  • kleuren: passend bij jouw huisstijl of website

Wat kost een e-mail nieuwsbrief?

Je hebt al een e-mail nieuwsbrief vanaf € 875 (standaard template). Voor een e-mail nieuwsbrief met een ontwerp op maat moet je rekenen op een investering vanaf € 1315.

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend advies of vraag een prijsopgave.

Bekijk voorbeelden in mijn portfolio.

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.