SSL certificaat

Beveiliging van websites wordt steeds belangrijker. Waarom? Ten eerste omdat er steeds meer virussen en hackers actief zijn die veel schade kunnen toebrengen aan je website, en ten tweede omdat de online handel (e-commerce) explosief groeit en de belangen van gebruikers (klanten) beschermd moeten worden.

De Nederlandse wet verplicht e-commerce ondernemers om de gegevensuitwisseling met klanten te beveiligen via zgn. SSL-certificaten. Deze certificaten worden verstrekt door zgn. Certificerende Autoriteiten. De meeste vertrouwde autoriteiten zijn Global Sign en Comodo. Browsers zoals Chrome, Firefox en Internet Explorer zijn al ‘voorgeprogrammeerd’ voor deze certificaten. Gebruik je geen certificaat, dan verschijnt er in de browser een waarschuwing dat je website niet veilig is. Veel bezoekers die dit zien zullen op dit punt afhaken. Het is dus van groot belang om een SSL-certificaat bij een vertrouwde autoriteit aan te vragen.

Hoe zie je of een website beveiligd is?

De meest directe manier om te zien of een website met SSL beveiligd is, is door de URL (het webadres) te bekijken. Bij een beveiligde verbinding staat er ‘https://’ ipv ‘http://’ voor de domeinnaam, en een groen hangslot. Bij het Uitgebreide Validatie certificaat, wordt zelfs de bedrijfsnaam weergeven in een opvallende groene balk. Google is zeer begaan met een veilig internet. Daarom geeft hun eigen browser Chrome sinds kort aan dat een website veilig is, door VEILIG voor de url te zetten.

Een onveilige website wordt nu nog aangegeven met een klein icoontje waar je op kunt klikken waarna de mededeling verschijnt dat de website niet veilig is.

Dit gaat echter veranderen. Begin 2017 hebben zowel Chrome als Firefox aangegeven dat ze toe gaan naar het tonen van waarschuwingen in de URL balk voor websites die niet met een SSL certificaat beveiligd zijn. Dit wordt in stappen gedaan. In het begin worden alleen een waarschuwing getoond voor login pagina’s (zoals inloggen op je WordPress Dashboard) of pagina’s waarbij informatie wordt verstuurd via formulieren. Uiteindelijk zullen echter alle niet-https websites een waarschuwing tonen. In de nieuwe versie van Chrome zal daar straks groot ONVEILIG komen te staan. Dit gaat natuurlijk bezoekers afschrikken.

Redenen om een SSL certificaat aan te schaffen

1 Beschermen van persoonsgegevens

Als je persoonsgegevens verstuurt via je website ben je verplicht om deze te beveiligen volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Persoonsgegevens verstuur je als je een formulier gebruikt op je website waarin je naam, adres, woonplaats of meer vraagt. En uiteraard bij webwinkels. SSL (Secure Socket Layer) is een beveiligingsmethode die zorgt dat priviacy-gevoelige gegevens zoals namen, telefoonnummers, adressen en creditcard nummers versleuteld worden verzonden. Daardoor kunnen deze gegevens alleen gelezen worden door degenen voor wie ze bestemd zijn. En blijven deze gegevens geheim voor kwaadwillenden. Zo voldoe je aan de eisen die gesteld worden in de WBP. En weten bezoekers dat hun persoonlijke gegevens op jouw website veilig worden behandeld.

2 Google zoekresultaten

Het gebruik van SSL geeft jouw website een voordeel bij het bepalen van de positie (ranking) in de zoekmachine van Google. Hiermee wil Google eigenaren van websites motiveren om een veilige verbinding te gebruiken. Op dit moment is een veilige verbinding slechts een klein onderdeel van het zoekalgoritme wat de positie van resultaten bepaalt, maar Google geeft aan dat dit in de toekomst wel eens veel groter kan worden. Een SSL certificaat is dus zeer aan te raden voor je online vindbaarheid.

3 Klantvertrouwen

Steeds meer mensen kopen online, maar ook steeds meer mensen zijn zich bewust van de risico’s en willen alleen zaken doen met websites die gegarandeerd veilig zijn. Met een SSL-certificaat laat je zien dat je de privacy en veiligheid van je bezoekers serieus neemt. Essentieel om hun vertrouwen te winnen!

Aanvragen en installeren

Het aanvragen en installeren van een SSL certificaat hoeft niet moeilijk te zijn. Alva Design begeleidt het volledige SSL proces van begin tot eind, inclusief handmatige controle op correcte installatie.

Voordelen SSL Certificaat:

 • geen waarschuwingen in browser op login pagina
 • hogere betrouwbaarheid leidt tot meer verkoop
 • hogere posieit Google’s zoekrsultaten
 • beschermt gegevens voor verhoogde privacy

Hieronder vind je een overzicht van de SSL certificaten.

Domein SSL

SSL certificaat geschikt voor particulieren en MKB

 • https en slotje in de adresbalk
 • binnen 1 werkdag actief
 • voordeligste oplossing voor particulieren en kleine bedrijven
 • vergroot de veiligheid van je website
 • verificatie d.m.v. domeinnaam
 • geen bedrijfsnaam in certificaat
 • 256 bit encryptie
 • positieve invloed op Google zoekresultaten

Kosten: € 100 per jaar standaard of € 200 per jaar voor wildcard (ook alle subdomeinen beveiligd).

Uitgebreide Validatie SSL

Geschikt voor webshops en organisaties. Deze websites zijn herkenbaar aan een groene balk

 • https en herkenbare groene balk
 • binnen 1 tot 5 werkdagen actief
 • beste oplossing voor professionele webshops en websites
 • vergroot de veiligheid van je website
 • verificatie d.m.v. bedrijfsgegevens
 • toont bedrijfsnaam in het certificaat
 • 256 bit encryptie
 • positieve invloed op Google zoekresultaten

Kosten:  € 200 per jaar standaard, geen wildcard mogelijk.

Betaling vooruit per jaar, opzegtermijn één maand. Prijzen exclusief BTW.

Installatie

Het maken van de koppeling van een domein-SSL-certificaat aan je WordPress-website kost eenmalig € 90. Voor een Extended validation SSL-certificaat is dit € 360.

Bestel nu je SSL certificaat en zorg dat je beter vindbaar bent in Google. Wil je eerst wat meer informatie over de SSL certificaten neem dan contact met me op.

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.