Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Bezoekers komen op verschillende manieren op je website terecht. Via Social Media (share), via zoekmachines (Google), via links in drukwerk (visitekaartje, brochure), of via links in andere websites of in je e-mail handtekening.

Zoekmachines (Google) zorgen nog steeds voor de meeste bezoekers op je website.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, vaak kortweg SEO (Search Engine Optimalization) genoemd, is het krijgen van bezoekers op je website via de ‘gratis’ of ‘organische’ zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo of, Privado* of DuckDuckGo*. (* Met deze twee kun je privé zoeken.) 

Zoekmachines geven antwoord op vragen van gebruikers. Deze antwoorden (de zoekresultaten) worden gerangschikt op basis van wat de zoekmachine het meest relevante antwoord vindt op de vraag van een gebruiker.

Als je een webpagina optimaliseert voor zoekmachines, zal die pagina hoog verschijnen op de lijst van de zoekresultaten die een zoekmachine geeft na een zoekopdracht. Hoe hoger op deze lijst, hoe groter de kans dat er op wordt geklikt. En hoe meer bezoekers op die webpagina komen.

Ik adviseer om, voordat je iets publiceert op je website, altijd aandacht aan zoekmachine-optimalisatie (SEO) te besteden. Het is echt de moeite waard. Het hoeft niet veel tijd te kosten.

Alva Design SEO aanbod

Alva Design is gecertificeerd SEO specialist (opleiding van SEOguru). Daarnaast volgde ik verschillende andere SEO trainingen, onder andere bij Yoast en KG Academy.

Ik help je graag bij de zoekmachine optimalisatie van je website. Dit is mijn aanbod:

  • uitleg over SEO, hoe het werkt, en waar je rekening mee moet houden
  • installatie van de SEO-plugin waarmee je zelf elke pagina of bericht de juiste focus trefwoorden kunt geven
  • handleiding om de SEO-velden onder elke pagina of bericht op de juiste manier te vullen
  • je website koppelen aan Google Analytics of WordPress statistieken, zodat je zelf de bezoekersstatistieken kunt inzien
  • een XML sitemap genereren, waardoor je website beter gevonden wordt door zoekmachines

Een SEO-pakket kost eenmalig € 360,- voor websites die Alva Design bouwt. Met dit SEO-pakket kun je zelf aan de slag om je website beter vindbaar te maken. Je krijgt er een uitgebreide handleiding bij. Heb je al een WordPress website en wilt ook een SEO-pakket? Neem dan contact op.

Zoekwoorden onderzoek

Ik kan je daarnaast helpen met een zoekwoorden onderzoek. Daarbij gaan we uitzoeken op welk(e) zoekwoord(en) je gevonden wilt worden en welke pagina’s we daarvoor het beste kunnen optimaliseren. De prijs daarvan is afhankelijk van hoeveel uren je mijn hulp nodig hebt.

Liever zelf doen?

Je kunt ook zelf aan de slag met zoekmachine optimalisatie. In mijn blog Doe het zelf SEO vind je een heleboel praktische tips.

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.