Wie?

Alva Design is het webdesign- en grafisch ontwerpbureau van Winy Schalke. Op deze pagina leest u meer over mijzelf en mijn bureau.

Team

Voor grotere projecten stel ik een team op maat samen. Een team van professionals die elk op hun eigen terrein hun credits hebben verdiend. Elke professional heeft zijn/haar eigen specifieke expertise. Allemaal staan ze voor: kwaliteit, zorgvuldigheid, goede prijs-kwaliteitsverhouding en betrokkenheid.

Wij bieden webdesign en -development, grafische vormgeving, teksten, fotografie, illustraties, marketing, communicatie en projectmanagement. Elk project wordt gecoördineerd door Alva Design. Voordeel: één contactpersoon, één briefing, één offerte, één factuur. Met als eindresultaat: een totaalproduct.

Opleiding en ervaring

Ik ben opgeleid als docent beeldende vorming en op de Hogeschool voor de Kunsten deed ik Grafische Vormgeving. In 1987 begon ik als grafisch ontwerper. Op het Onderwijs Media Instituut – het ontwerpburo van de Universiteit Utrecht – gaf ik vorm aan drukwerk zoals boekomslagen, proefschriften, brochures en het jaarverslag. Ook maakte ik wetenschappelijke illustraties en posters voor congressen.

Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar in die tijd moest je als ontwerper alles nog met de hand doen. Je kunt mij dus met recht een ‘ambachtelijk’ ontwerper noemen. Toen de eerste computer werd aangeschaft, stortte ik mij meteen enthousiast op het leren van QuarkXPress, Illustrator, Photoshop en InDesign.

Alva Design startte ik in 1991. Ik schafte mijn eerste ‘Macje’ (Apple computer) en een laserprinter aan – destijds een enorme investering. Naast grafisch ontwerp bood Alva Design ook webdesign. Ik was een van de eersten die websites in HTML kon programmeren.

Daar heb ik nog steeds veel profijt van: met HTML, CSS en PHP kan ik ‘achter de schermen’ veel aanpassen, zodat elke website functioneert en er uitziet zoals mijn opdrachtgever dat wil. Mijn grafische achtergrond zorgt daarnaast voor een aantrekkelijk design, en een heldere en overzichtelijke structuur.

Ik besteed graag tijd aan het bijhouden van de ontwikkelingen in mijn vakgebied en het leren van nieuwe vaardigheden, zoals internet marketing, zoekmachine optimalisatie, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Door de jaren heen heb ik regelmatig lessen en workshops gegeven. Ook schrijf ik blogs over (web)design, zowel voor klanten als voor collega’s.

Bekijk mijn volledige profiel op LinkedIn.

De naam ‘Alva Design’

Buiten mijn vak heb ik nog meer passies. Ik houd van van lange wandelingen, schrijven, fotograferen, goede wijn en van Portugal.

De Alva is een prachtige rivier die door midden Portugal stroomt. Dit was de inspiratie voor de naam Alva Design.

Het woord Alva betekent in het Portugees morgenstond. Het moment waarop de zon opkomt en de dag nog fris is en vol beloften. Dat vind ik een mooie metafoor en hiernaar verwijst – met een knipoog – de zon in mijn logo.

Interview met Winy Schalke

Referenties

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.