Wat heeft jouw bedrijf aan een blog?

Steeds meer bedrijven hebben – naast een website – ook een weblog. Daarin schrijven zij over allerlei onderwerpen in hun vakgebied. Maar wat is daar nu eigenlijk het praktisch nut van? Wie leest zo’n blog? Is het niet te informeel? Blijkbaar niet, anders deden niet zo veel bedrijven het. In dit artikel vind je de voordelen van een blog voor jouw bedrijf.

5 redenen om te bloggen

1 Je bedrijf wordt beter vindbaar in zoekmachines

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites waar vaak nieuwe informatie op verschijnt. Veel goede en actuele inhoud helpt jouw bedrijf om beter gevonden te worden. Met een blog is het heel makkelijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen aan je website. Een goed geschreven blog, met daarin relevante titels en zoekwoorden wordt uitstekend geïndexeerd in Google, en levert dus bezoekers op voor het onderwerp dat jij zelf bepaalt.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat kleine bedrijven die een blog hebben 55% meer bezoekers via zoekmachines krijgen dan bedrijven zonder blog. (Bron: HubSpot.)

 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een nieuwsbrief blijven de artikelen op je blog altijd vindbaar. Bloggen is dus een goede manier om in beeld te blijven, ook op lange termijn.

2. Je laat zien dat je een expert bent in je vakgebied

Als professional in jouw vakgebied heb je veel kennis die je kunt delen. Kies een interessant en actueel onderwerp en schrijf daarover artikelen die relevant zijn voor je bedrijf. Bied in je artikelen oplossingen voor problemen. Help je lezers. Deel je kennis. Schroom niet om je kennis weg te geven in je blog, je krijgt deze investering dubbel en dwars terug.

Door actief te bloggen over specifieke onderwerpen, kun je laten zien wat je weet en hoeveel je weet. Ieder artikel dat je schrijft is een kans om je klanten te laten weten dat jij expertise in huis hebt. Dat jij de vragen van je klant kunt beantwoorden of zijn probleem kunt oplossen. Zo bouw je al snel autoriteit op.

3 Jouw informatie wordt verspreid waardoor veel mensen je artikelen lezen

Door te bloggen deel je je kennis en geef je anderen inspiratie. Dit delen van kennis wordt vaak gewaardeerd. Bezoekers die je blog waarderen kunnen jouw artikelen snel en makkelijk naar anderen doorsturen via Twitter, Facebook, LinkedIn en e-mail. Hierdoor is het bereik van je blog veel groter dan een nieuwsbrief of een gewone pagina op je website.

4 Jouw bedrijf krijgt een gezicht

Mensen doen graag zaken met mensen. Een weblog is een kans om je bedrijf een gezicht te geven. Een blog geeft de bezoekers van jouw website een kijkje achter de schermen, een kijkje in  jouw bedrijf. Je klanten waarderen dit. Een blog is de plaats bij uitstek om achtergrondinformatie en details te delen met je bezoekers. Bijvoorbeeld door te schrijven over de mensen achter je bedrijf, of je mening te geven over de ontwikkelingen in jouw vakgebied.

5 Je krijgt waardevolle feedback

In je blog kun je je bezoekers vragen om feedback: Wat vinden ze van je producten of diensten, bevallen ze en hoe kunnen ze eventueel worden verbeterd? Lezers kunnen reageren op jouw blog en dankzij deze feedback krijg je inzicht in wat er speelt onder je doelgroep. Dit helpt je om je product of dienst te verbeteren. Soms kunnen de reacties op je blog je ook nieuwe ideeën geven. Dit interactieve aspect van een blog maakt het zowel voor jezelf als voor je lezers heel waardevol.

Een extra kans om jouw product of dienst te verkopen

Een website maak je om bezoekers om te zetten in klanten. Een blog is niet commercieel bedoeld, maar het kan voor een klant net dat laatste zetje zijn om contact met je op te nemen, zich aan te melden voor je nieuwsbrief of de rest van je website te gaan bekijken. Wanneer je in een blog objectieve informatie geeft ben je eerlijk en oprecht. Dat geeft je klanten vertrouwen. Zo haal je met weinig moeite meer klanten binnen .

Wil jij beginnen met bloggen?

Als jij ook een blog start is de kans groot dat je steeds meer bezoekers op je website krijgt. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is 2 à 3 keer per maand een artikel te schrijven. Doen dus!

Heb je hulp of advies nodig: Neem contact op met Winy Schalke van Alva Design

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.