Zelf je website bijhouden

Zou het niet heerlijk zijn als je, nadat je je website hebt laten ontwerpen, daarna zelf de regie in handen hebt? Zodat je niet voor elke verandering je webdesigner hoeft in te schakelen? Dat kan, met een Content Management Systeem, kortweg CMS.

Wat is een CMS?

Een CMS is een systeem waarmee je makkelijk de inhoud van je website kunt beheren. Je kunt daarmee pagina’s, teksten en foto’s eenvoudig aanpassen. Het CMS werkt via internet, je hebt er dus geen aparte software voor nodig. Met jouw gebruikersnaam en wachtwoord kun je overal ter wereld je website bijhouden.

De voordelen van een CMS

 • Je website blijft up-to-date

  Met een CMS kun je eenvoudig de inhoud van je website actueel houden. Je kunt dus zelf je bedrijfsnieuws, productinformatie, prijzen, online catalogi, speciale aanbiedingen, enzovoort publiceren.

 • Je kunt je website overal en altijd aanpassen

  Een CMS gebruik je online, dat betekent dat je op elke computer met internetaansluiting kunt inloggen om je website te beheren.

 • Je hebt geen programmeerkennis nodig

  Met een CMS kun je je eigen website onderhouden, zonder dat je de technische kennis hoeft te bezitten van HTML, opmaakcodes of bepaalde programmeertalen.

 • Lage kosten

  Voor wijzigingen ben je niet meer afhankelijk van je webbouwer of automatiseringsafdeling. Hierdoor gaan de kosten van het beheer van je website flink omlaag.

 • Vaste lay-out

  Met een CMS vergroot je de consistentie van je website. De vormgeving blijft in alle gevallen conform het vooraf bepaalde stramien en ook de structuur ligt min of meer vast.

 • Je kunt met meerdere mensen aan een website werken

  Met een CMS is het gemakkelijk om meerdere mensen de verantwoordelijkheid te geven voor het beheer van een website. Ieder heeft slechts toegang tot dat deel waarvoor hij of zij geautoriseerd is. Geen van de gebruikers heeft de mogelijkheid eigenhandig wijzigingen aan te brengen in de vormgeving en structuur.

 • Je website is makkelijk uitbreidbaar

  Een CMS is modulair opgebouwd. Wil je nieuwe functionaliteit voor je website, dan kan je webbouwer daarvoor de benodigde plugins of modules installeren.

Wil jij ook een website met CMS?

Alva Design bouwt al haar websites standaard met een CMS, zodat je na oplevering helemaal zelf de regie in handen hebt. Mijn favoriete CMS is WordPress, hierover gaan bijna alle tips in dit blog.

Wilt je meer weten? Neem dan contact op met Winy Schalke van Alva Design.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.