Het doel van categorieën en tags is om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verhogen. Tags en categorieën zijn gemaakt om samen te werken. Samen maken ze het eenvoudig voor je bezoekers om berichten terug te vinden, zeker wanneer ze gebruik maken van de WordPress zoekfunctie.
Het verschil tussen categorieën en tags
Categorieën zijn bedoeld om een groot aantal berichten te groeperen. Categorieën zijn de hoofdonderwerpen van je website, vergelijkbaar met de inhoudsopgave van een boek.
Categorieën hebben een hiërarchie, een categorie kan subcategorieën hebben.
Tags zijn bedoeld om specifieke details van je inhoud te omschrijven. Tags zijn de kernwoorden van je website, vergelijkbaar met de index van een boek.
Tags hebben geen hiërarchie.
Ik heb een blog, Portugal Portal, waarin ik over Portugal schrijf. Daarin zijn de categorieën: Cultuur & maatschappij, Natuur & ontspanning, Wonen & werken en Eten & drinken.
Nu schrijf ik een bericht over een restaurant waar ik gegeten heb. Dat kan ik toevoegen aan de categorie “Keuken”. Tags kunnen hier bijvoorbeeld zijn: restaurant, vis, en de plaatsnaam waar het restaurant is gevestigd.
Categorieën moet je gebruiken. Tags zijn niet verplicht.
Als je geen categorie toevoegt aan een bericht, dan komt het bericht automatisch in de categorie “geen categorie”. Deze standaardcategorie kun je hernoemen naar “Overig” of iets dergelijks.
Hoeveel categorieën?
Ik adviseer om met 3 tot 4 categorieën te beginnen. Als je blog groeit komen er misschien nog categorieën bij.
En hoeveel tags?
Ik raad aan om niet meer dan 10 tags per bericht te gebruiken.
Meer lezen:
Categorieën vs Tags: Wat Is Het Beste Voor De Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Van Je Website?