Foto’s en documenten scannen met je mobiel

Ik heb nog een scanner maar ik gebruik die eigenlijk nog maar zelden. Scannen doe ik veel sneller en makkelijker met mijn iPhone. En ik heb mijn scanner altijd bij me. Deze twee apps vind ik het fijnst.

Documenten en foto’s scannen

Scanner Pro

Beschikbaar voor IOS, € 4,49
Alternatieven voor Android (niet uitgeprobeerd)

Leg het document neer, houd je camera er boven en de rest gaat vanzelf. Scanner Pro maakt automatisch de juiste uitsnede en past het contrast aan. Het is mogelijk om zelf de uitsnede aan te passen. Je kunt ook scans van meerdere pagina’s maken. Keuze uit Document (zwart/kleur) en foto (zwart-wit/kleur). De scans komen automatisch in mijn DropBox.

Een gratis alternatief: Scanbox. Document & print scanner met OCR. Zelf niet getest maar is mij aangeraden door een collega. Beschikbaar voor IOS en Android.

Je kunt bovenstaande Scanner Pro ook gebruiken om foto’s te scannen, maar ik gebruik daarvoor liever Photoscan.

Foto’s scannen

PhotoScan

Beschikbaar voor IOS en Android, gratis

Ik vind deze app ideaal om snel een heel fotoboek of een stapel foto’s te scannen. Leg de foto neer, houd je camera erboven. Scanner Pro kiest automatisch de uitsnede. Beweeg over de 4 witte cirkels om ongewenste schittering weg te halen. Het is mogelijk om de uitsnede zelf aan te passen en de scan te draaien. De foto’s komen automatisch in de fotobibliotheek op mijn iPhone. Je kunt ook kiezen voor opslaan op Google Foto’s.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.