Zo maak je een Gravatar

Eerder schreef ik hoe je zelf een goede Social Media foto kunt maken. Je kunt deze Social Media foto ook gebruiken voor je Gravatar. In dit artikel lees je wat een Gravatar is en hoe je er een maakt.

Wat is een Gravatar?

Gravatar is een afkorting voor globally recognized avatar (wereldwijd herkende avatar). Het is een centraal opgeslagen foto die vanaf verschillende websites kan worden opgeroepen.

Hoe werkt een Gravatar?

Je maakt een account aan op gravatar.com op basis van je e-mailadres. Met dit account kun je een foto (avatar) uploaden. Op de website van Gravatar worden de avatars bewaard. Als je nu met jouw e-mailadres inlogt bij een forum of een reactie plaatst op een blog, wordt je gravatar vanzelf getoond. Zo kan iedereen zien wie jij bent. Goed voor je naamsbekendheid.

Hier zie je een voorbeeld van Gravatars, bij de reacties op een van mijn blog-artikelen.

De grootte van een gravatar is bij 80×80 pixels. Als een het geüploade plaatje groter of kleiner is, wordt de gravatar respectievelijk verkleind of vergroot. Je kunt je foto dus het beste precies 80×80 pixels maken.

Elke gravatar krijgt een soort kijkwijzer mee op basis van de MPAA leeftijdsadviezen. Dit kun je op de website gravatar.com instellen. Webmasters kunnen bepalen of zij bepaalde gravatars wel of niet willen laten zien, op basis van die leeftijdsadviezen.

Om spam te voorkomen, wordt er gebruikgemaakt van de MD5 coderingstechniek. In plaats van naar het e-mailadres van een gebruiker te verwijzen, wordt er van het e-mailadres een MD5-hash gemaakt. Op die manier kunnen spambots het e-mailadres niet achterhalen.

(bron: Wikipedia)

Zo maak je een Gravatar

Hier vind je een duidelijke stap-voor-stap handleiding: How to Create a Gravatar.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.