Website aanmelden bij Google, of niet?

Tijdens het ontwikkelen van een website stel ik altijd in dat Google de website nog niet kan vinden. Je wilt immers niet dat het publiek jouw website al ziet terwijl die nog niet helemaal af is. Als de website klaar is en jij bent helemaal tevreden dan mag iedereen je website zien, en liefst zo snel mogelijk, nu meteen. Vóór het opleveren stel ik dus in dat Google de website mag indexeren (vinden). Jij tikt in Googles zoekvenster je bedrijfsnaam in en: niets, je website komt nog niet voor in de zoekresultaten. Hoe kan dit?

Nadat Google toestemming heeft gekregen om je website te indexeren kan het nog enkele dagen tot enkele weken duren voordat Google je site daadwerkelijk gevonden heeft.

Als je erg ongeduldig bent kun je je website eventueel zelf toevoegen aan Google. Het is echter niet duidelijk of dit het proces bespoedigt of niet.

Gisteren mailde een klant mij: “Ik heb de website aangemeld en het is nu al de eerste hit op Google wanneer ik naar mijn bedrijfsnaam zoek.” Is dit toeval of komt het door het aanmelden?

Eens kijken wat SEO expert Karel Geenen hierover zegt: “Aanmelden bij Google is niet nodig.” Lees hier zijn blog: Website aanmelden bij Google? Je vindt hier nog een aantal nuttige tips voor wat je wél kunt doen om je website sneller vindbaar te maken.

Wat doe jij?

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.