Usability-probleem nummer 1 op websites (volgens Aartjan van Erkel)

Vandaag las ik een interessant artikel van Aartjan van Erkel dat ik graag met je wil delen. Het gaat over één van de grootste fouten op websites. Deze fout is zó simpel dat hij vaak over het hoofd wordt gezien door ondernemers. Het is een ernstige usability-fout. Je klanten snappen daardoor je site niet goed. Zeker 80% van alle websites hebben dit probleem. Je bent dus in goed gezelschap als jij dit ook doet 🙂

Grote organisaties maken deze fout ook. Echt niet te geloven: Aartjan heeft er binnen een paar minuten 10 gevonden. In zijn artikel heeft hij de afbeeldingen onder elkaar gezet: onder andere van de FIFA, de NS en Oerol. Er zitten bizarre voorbeelden bij!

Dit is de fout die zo veel sites maken: de website maakt niet duidelijk wat de organisatie doet. Dit is misschien wel het allergrootste usability-probleem op internet.

Misschien denk je: bij mij zit dat wel goed. Dat denken de meeste ondernemers namelijk. Toch hebben veel websites dit probleem. Die van jou dus ook waarschijnlijk.

Aartjan legt ook uit hoe je ervoor zorgt dat jouw website deze misser niet maakt. Lees het artikel hier: Usability-probleem nummer 1 op websites. Veel leesplezier!

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.