Tekst invoegen vanuit Word of van een andere website

Je wilt snel even een tekstje aan je website toevoegen. Je hebt het al in Word geschreven of het staat al ergens, bijvoorbeeld op een andere website. Copy-paste en klaar is Kees. Wat je niet ziet is dat je de tekst mét opmaak hebt gekopieerd. En geplakt. Onzichtbaar is er allerlei opmaakcode mee gekopieerd. Daardoor kan de tekst er op je webpagina anders uitzien dan bedoeld. De geplakte tekst heeft bijvoorbeeld een andere kleur of een ander lettertype.

In WordPress vanaf versie 3.9 kan er met plakken vanuit Word (gelukkig) niets meer fout gaan. Als je tekst vanuit Word kopieert en plakt in WordPress komt alleen de door WordPress toegestane opmaak mee. Tekst die je in Word vet of cursief hebt gemaakt en hyperlinks die je in Word hebt gemaakt blijven behouden. Dat kan soms handig zijn.

plakken vanuit Word met opmaak

Schone tekst

De knop “Plakken als tekst” kun je gebruiken wanneer je álle opmaak wilt verwijderen. Dit wordt ook wel schone of platte tekst genoemd. Gebruik deze knop als je een stuk tekst vanuit een andere website wilt kopiëren (denk om copyright) en dit zonder opmaak in de WordPress-editor wilt plakken.

Klik op de knop Plakken als tekst. Er verschijnt nu een kadertje om de knop.

plakken vanuit Word zonder opmaak

Kopieer het stuk tekst en plak het met de Ctrl + V knop in het venster. Je ziet dat de tekst verandert in tekst zonder enige opmaak. Maak de tekst nu opnieuw op met de WYSIWYG-editor knoppen. Zo voorkom je dat er ongewenste opmaakcode wordt gekopieerd.

Alle tekst die je plakt wordt nu als platte tekst ingevoegd totdat je deze functie weer uitschakelt.

Toch per ongeluk ongewenste code meegeplakt? Gebruik dan het gummetje.

Selecteer alle tekst of een gedeelte van de tekst en klik op het gummetje. Alle opmaakcode wordt nu verwijderd.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.