Inspiratie voor je website: gratis themes

Als professioneel webdesigner maak ik voor elke website een theme op maat. Als basis gebruik ik daarvoor het Genesis Framework, een solide basis die logisch en duidelijk in elkaar zit. Aanpassingen zijn daardoor snel en eenvoudig te doen.

Ik gebruik zelf geen gratis themes. Zelfs met Premium (niet gratis) themes ben ik voorzichtig. Je weet namelijk niet hoe zo’n theme in elkaar zit. Dat merk je pas wanneer je iets wilt aanpassen aan het design. Bij een theme dat onlogisch in elkaar zit kan het soms ontzettend veel tijd kosten om uit te vinden waar die ene instelling precies veranderd kan worden.

15 gratis trendy WordPress themes voor bedrijven en startups

15 Best Free WordPress Business Themes For 2016.
Waarom dan deze link?

Inspiratie

Je kunt deze themes wel bekijken en gebruiken als inspiratie voor je eigen website. Of om ontwerp-ideeën op te doen.

Als je ze allemaal bekijkt zie je al gauw de trend van 2016 (die dit jaar al begon): lange homepages met veel secties onder elkaar. De homepage laat een voorproefje zien van alles wat je op de website kunt vinden. Zo krijg je in één oogopslag (wel met wat scrollen) al een goed beeld van wat een bedrijf te bieden heeft.

Goedkope oplossing

Als je nog niet veel kunt of wilt investeren in een website is zo’n gratis theme natuurlijk een voordelige oplossing. Maar allen als je het theme “out-of-the-box” gebruikt. Wil je (misschien later) iets aan (laten) passen dan kan wel eens onverwacht duur uitvallen.

Nog een gratis WordPress theme

Als zestiende wil ik je wijzen op het gratis WordPress standaard theme van dit jaar, Twenty Fifteen.

Als je WordPress installeert is dit theme vanzelf al actief. Het Twenty Fifteen theme is “clean” en gefocust op bloggen. Het heeft een eenvoudige en duidelijk typografie zodat het goed leesbaar is op alle beeldschermen. Het is ontworpen met de gedachte dat mobiel voorop staat, dit betekent dat de inhoud het belangrijkst is ongeacht of bezoekers je site bekijken op een smartphone, tablet, laptop of desktop computer.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.