Tag cloud inspiratie

Een tag cloud, tagwolk of woordwolk is een visuele weergave van inhoudstags die op een website, meestal een blog, worden gebruikt. Tags die vaker gebruikt worden, worden bijvoorbeeld groter afgebeeld of op een andere wijze benadrukt. De tags staan meestal op alfabetische volgorde gerangschikt. Na het aanklikken van een tag surf je door naar een pagina met gerelateerde onderwerpen.

In WordPress kun je met een widget de tagwolk op je website tonen, meestal in een van de zijkolommen, maar het kan bijvoorbeeld ook in de footer.

De standaard tagwolk is als volgt:

  • toont maximaal 45 tags (of zoveel als je er hebt aangemaakt)
  • de meest gebruikte tag wordt in een grotere letter (22 pt) getoond, de minst gebruikte in een kleinere letter (8 pt)
  • de volgorde is alfabetisch
  • alle tags komen achter elkaar met een spatie ertussen

standaard tag wolkIn het thema (de code) van je website kun je met behulp van code de hier bovenstaande parameters veranderen.

Dan krijg je bijvoorbeeld een mooi lijstje, waar elke tag op een nieuwe regel begint, met maximaal 1o tags, gesorteerd op relevantie.

Vervolgens kun je met behulp van CSS code, ook in je thema, het uiterlijk van de tagwolk nog aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de tags een kleurtje geven, een achtergrondje of ze er als echte labeltjes uit laten zien.

Kortom, er is veel mogelijk.

Ik heb ter inspiratie wat voorbeelden van tagwolken verzameld op mijn Pinterest prikbord.

Wil jij ook een tagwolk die er meer uitspringt dan de standaard? Neem contact met mij op, dan bekijken we de mogelijkheden voor jouw website.

Heb je een voorbeeld van een mooie tagwolk? Stuur mij de link, via het reactievenster hieronder.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.