Dropbox of Amazon S3 voor WordPress backups?

Dropbox

Ik gebruik Dropbox al voor het automatisch synchroniseren van de bestanden op mijn MacBook met mijn iMac. Bovendien heb je met Dropbox  altijd een reservekopie van je bestanden in de cloud. Het werkt als een trein, volledig automatisch en ik ben er zeer tevreden over.

Voor websites met veel uploads is het verzenden van backups naar Dropbox een goede optie. Je moet dan wel een betaald Dropbox account hebben want met de gratis 2 GB loopt je Dropbox al heel snel vol.

Ik heb nog even overwogen om voor elke klant een eigen Dropbox account aan te maken. Dat moet met een eigen e-mail adres. Eventueel zou ik klant@alva-design.com kunnen aanmaken. Maar dit lijkt me te lastig om te beheren.

Een Dropbox Pro account van 100 GB voldoet ruimschoots om backups van al mijn sites (momenteel 30) te bewaren.

Amazon S3

Een gratis alternatief met wat meer opslagruimte dan Dropbox is Amazon S3. Een handige tutorial vind je hier: How to backup your wordpress-site to Amazon S3 using BackWPup backup plugin. Amazon biedt een “Free Usage Tier”, met gratis 5 GB opslag. Je mag per maand 15 GB aan data uploaden.

Een voorbeeld: Stel de grootte van je backup file is 1 GB en je maakt eens per week een backup. Ga uit van  5 weken in een maand (het zijn er ± 4.5). Je uploadt dan per maand 5GB (1 GB x 5) data naar Amazon. Dat blijft ruim onder de 15 GB.

Je zou dan wel voor elke klant een Amazon S3 account moeten aanmaken. Dat kan, elk met een eigen e-mailadres. Bijvoorbeeld naamvdklant@alva-design.com. Maar dit lijkt me veel te veel gedoe…

Ik heb het toch even uitgeprobeerd en een Amazon S3 account aangemaakt: ik bleek al een account te hebben omdat ik wel eens boeken koop bij Amazon. Er werd gevraagd naar een ID. Dat had niet.

Een nieuw account aangemaakt dan maar op ander e-mailadres. Je moet wel je creditcardgegevens invullen! Je krijgt een rekening als je de datalimiet overschrijdt. Daar word ik een beetje nerveus van :-/

Nu kan ik inloggen en kom op een pagina met:

  • Access Credentials: Your Access Keys, X.509 Certificates, and Key Pairs
  • Sign-In Credentials: Your E-mail Address, Password, and AWS Multi-Factor Authentication Device
  • Account Identifiers: Your AWS Account ID and Canonical User ID

Nu moet ik nog de secret access key vinden en een bucket name (bucket aanmaken). Ik vind het wel ingewikkeld worden, verlies mijn geduld en ben gestopt. Wat een verschil met de heerlijk simpele en overzichtelijke Dropbox interface!

Update: Ik heb S3 gecancelled (omdat ze wel mijn creditcard gegevens hadden). Dat was gelukkig niet moeilijk: Inloggen > My account > Cancel Selected Services.

Conclusie

Ik ga voor Dropbox, met en Pro-account met 100 GB opslagruimte en ongelimiteerd dataverkeer.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.