De letters van een website vergroten

Soms vragen klanten mij of ik knopjes op hun website kan maken waarmee bezoekers de letters kunnen vergroten. Je komt die knopjes op veel websites tegen, ze zien er uit zoals het plaatje hiernaast, maar dan kleiner. Meestal vind je ze rechts bovenin een website. Natuurlijk kan ik deze knopjes maken, maar het is eigenlijk overbodig. In alle browsers (zoals Firefox en Internet Explorer) zit namelijk al een mogelijkheid ingebouwd om de letters van elke willekeurige website te vergroten.

Het werkt als volgt: Houd je de Ctrl-toets ingedrukt en draai het muiswieltje naar boven. De letters worden groter. Je kunt ook één of meerdere malen op de ‘+’ toets drukken terwijl je de Ctrl-toets ingedrukt houdt.

Om de letters kleiner te maken draait je het muiswieltje naar beneden (Ctrl-toets ingedrukt blijven houden). Of je drukt een of meerdere malen op de ‘–’ toets.

Mac gebruikers: in plaats van de Ctrl-toets gebruik je de Cmd-toets.

Dit werkt bij alle internetbrowsers zoals Firefox of Internet Explorer. Ook werkt het bij veel andere programma’s waaronder PDF-viewers, teksverwerkers (o.a. Word) en spreadsheets (o.a. Excel).

Alleen bij Internet Explorer 6 werkt het niet. Deze versie is al 10 jaar oud, en een heleboel andere dingen werken ook niet goed in deze verouderde browser. Wie nog met Internet Explorer 6 werkt raad ik dan ook aan om te upgraden naar een nieuwer versie. Je zult zien dat veel websites er dan opeens anders (en veel mooier) uitzien. Google en WordPress zijn onlangs gestopt met het ondersteunen van Internet Explorer 6. Dat betekent dat zoeken met Google en een website bijhouden met WordPress niet meer kan in deze browser.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.