LastPass: veilig inloggen op al je websites met één klik

Heb jij ook zo’n moeite om al die wachtwoorden van je website, social media en online diensten te onthouden? Dan is LastPass iets voor jou. Het is een gratis online wachtwoord-manager die alle wachtwoorden bijhoudt van de websites die jij gebruikt. Je hoeft zelf nog maar één wachtwoord te onthouden.

Nog maar één wachtwoord onthouden

Je hoeft voortaan nog maar één wachtwoord te onthouden (vandaar de naam LastPass) om bij al je belangrijke informatie te komen. Eén groot hoofdwachtwoord (master keyword) dat alleen bewaard wordt in jouw hoofd, en nergens wordt opgeslagen. Natuurlijk kies je hiervoor wel een veilig wachtwoord.

LastPass onthoudt alle wachtwoorden voor je

Elke keer als je inlogt op een nieuwe site, zal LastPass vragen of het de inloggegevens moet onthouden. Zeg je ja, dan worden ze voortaan automatisch ingevuld. Alle gegevens worden lokaal (op jouw computer) en versleuteld opgeslagen. Dat is veilig.

Hoofdwachtwoord vergeten?

Vergeet je het enige wachtwoord dat je nog moet onthouden? Dan is het geheugensteuntje dat je zelf hebt ingevoerd je enige redmiddel. Een instructie-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen is er niet. Als je je wachtwoord én je geheugensteuntje bent vergeten, kun je helemaal opnieuw beginnen.

Voordelen van LastPass

Het is handig

Nooit meer een wachtwoord vergeten en inloggen op al je websites met één klik.

Het is overal

LastPass synchroniseert automatisch je gegevens: je kunt waar en wanneer je wilt inloggen, dus ook vanaf je iPad of smartphone.

Het is veilig

Bescherm jezelf tegen phishing, online fraude en malware.

Het is betrouwbaar

Je gegevens zijn op je computer versleuteld – alleen jij kunt ze ontgrendelen.

Het is gratis

Geen addertjes onder het gras. Het is gratis te gebruiken op al je computers.

Het is multi-platform

Gebruik je een Mac, Windows of Linux systeem? LastPass werkt overal.  Voor de mobile devices zijn er apps, maar daarvoor moet je een (betaald) premium account nemen. Dit kost 12 dollar per jaar.

Mijn ervaring met LastPass

Zelf gebruik ik Lastpass sinds kort en ik heb de betaalde versie zodat ik hem ook op mijn iPhone kan gebruiken. Bovendien kan ik met de betaalde versie mappen delen met mijn collega’s. Dat is handig als we voor elkaar invallen tijdens vakanties.

Ik heb LastPass in mijn browser geïnstalleerd, zodat inloggen altijd vanzelf gaat. Ik zou nu al niet meer zonder kunnen!

Omdat ik nog maar één wachtwoord hoef te onthouden maak ik vanaf nu al mijn wachtwoorden super veilig. Dus kies ik hele lange wachtwoorden, met cijfers, letters, vreemde tekens en hoofdletters, zoals je kunt lezen in Kies een veilig wachtwoord voor WordPress. Ook handig: in plaats van de Strong Password Generator laat ik Lastpass de moeilijke wachtwoorden voor me verzinnen. Deze mogelijkheid zit zit al ingebouwd in het programma.

Wil jij ook beginnen met LastPass?

Download LastPass

LastPass installeren

Hier lees je hoe je LastPass installeert: LastPass downloaden en installeren. De installatie is standaard in het Engels, maar je kunt de taal omzetten naar het Nederlands. Het programma zelf is Nederlandstalig.

LastPass gebruiken

Hier vind je een gebruikshandleiding: LastPass gebruiken

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.