Toegankelijke websites

Dankzij internet hebben mensen met een handicap en ouderen, ondanks hun beperkingen, toegang tot allerlei belangrijke informatie. Internet vergroot hun wereld en hun zelfstandigheid. Helaas zijn veel websites slecht toegankelijk voor mensen met een beperking.

Waarom een toegankelijke website?

Alva Design bouwt sinds 2004 websites volgens de Webrichtlijnen voor toegankelijkheid. Een toegankelijke website is bruikbaar voor iedereen. Motorisch gehandicapten die geen muis vast kunnen houden kunnen de website met het toetsenbord bedienen. Blinden kunnen werken met apparatuur die de tekst op het scherm voorleest. Er zijn braille leesregels die de informatie in braille weergeven. Er is software die zowel tekst als afbeeldingen kan vergroten tot zelfs 32 keer. Ook is de software die spraak herkent ver gevorderd. Er zijn browsers ontwikkeld die volledig spraak-gestuurd zijn.

 

Internet is voor iedereen

U vindt het natuurlijk belangrijk dat zo veel mogelijk mensen uw website bezoeken. Bestaat uw doelgroep niet uit gehandicapten? Mensen met een functiebeperking winkelen vaak vanuit huis. Steeds meer mensen hebben last van RSI: zij zullen enthousiast zijn als ze ook met andere middelen dan de muis door uw website kunnen navigeren. Senioren, een groeiende groep internetgebruikers, zullen het waarderen als zij de letters in uw website kunnen vergroten.

Zakelijke voordelen

Een toegankelijke website is altijd (zonder extra kosten) zichtbaar is op alle browsers, telefoons en andere platformen. Een toegankelijke website is effici├źnter, sneller en beter te beheren en te onderhouden. Dit is kostenbesparend en bovendien klantvriendelijk.

Zoekmachines, zoals Google, kunnen uw site veel beter vinden als deze volgens de toegankelijkheid s richtlijnen is gebouwd. Dat levert u meer bezoekers op.

Er zijn nog weinig toegankelijke websites. Uw toegankelijke website zal opvallen en dit levert u goede mond-tot-mond reclame op.

Duur?

Toegankelijk bouwen hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Wanneer je op tijd rekening houdt met de toegankelijkheidsnormen is het eenvoudig om een website toegankelijk te maken en te houden.

Bedenk wel dat het altijd goedkoper is om direct bij de bouw rekening te houden met toegankelijkheid dan om achteraf een website aan te passen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat een toegankelijke website u kan opleveren? Neem dan contact op met Winy Schalke, telefoon 030 276 13 27.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.