Foto’s voor je website online verkleinen

Te grote foto’s kunnen je website onnodig vertragen. Het kost meer tijd om een bestand van 2 MB te laden dan een bestand van 200 KB. Verklein elke foto dus tot de werkelijke afmetingen waarin je deze wilt tonen op je website. Als je een foto in 360×240 pixels wilt tonen, upload de foto dan ook in die afmeting. Verklein de foto vóór het uploaden met Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma tot het gewenste formaat. Bewaar hem onder een andere naam, als JPG.

Heb je geen fotobewerkingsprogramma (zoals Adobe Photoshop) dan kun je op FotoVerkleinen.nl online en gratis foto’s en plaatjes verkleinen. Je kunt je foto bijsnijden naar een aantal voorgedefinieerde formaten, zoals voor Google+, Facebook of Twitter-headers of een eigen formaat kiezen. Het resultaat kun je opslaan, e-mailen of delen op Facebook, Twitter of Google+. Je kunt ook tekst toevoegen of de foto roteren of spiegelen.

foto verkleinen
Schermafbeelding van FotoVerkleinen.nl

Een foto verkleinen op FotoVerkleinen.nl

  1. Open de foto die je wilt verkleinen. Je kunt ook je foto op het venster slepen (⌘-V werkt ook).
  2. Kies wat je wilt doen. Knopjes: Snijden of verkleinen.
  3. Je kunt ook roteren of spiegelen (onder het knopje Extra).
  4. Bepaal de grootte (ik adviseer maximaal 1440 pixels hoog of breed).
Schermafbeelding van FotoVerkleinen.nl
  1. Bewaar als JPG. Dit staat onder het knopje Bestand > Opslaan als JPG.

Kies JPG kwaliteit 80%

Schermafbeelding van FotoVerkleinen.nl
  1. De foto wordt nu automatisch gedownload naar jouw computer. Let op: fotoverkleinen.nl bewaart de foto in mijn documenten/downloads. Je kunt dit niet zelf instellen.
  2. Het resultaat: de bestandsgrootte van verkleinde foto is vaak nog maar 10% van het origineel. Op het beeldscherm (en in je website) zul je geen verschil zien. Je webpagina wordt zo een stuk sneller.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.