Doet je website het niet?

In toenemende mate worden websites aangevallen door hackers. Dit is op zich niets nieuws, het gebeurt al jaren. Vaak zijn deze aanvallen zogenoemde Brute Force Attacks: hackers proberen in te loggen op je website door eindeloos verschillende wachtwoord-combinaties in te vullen.

Een andere manier die hackers gebruiken om binnen te komen in je website is door misbruik te maken van veiligheidslekken in verouderde software (zoals WordPress).

Hoe voorkom je dat je website gehackt wordt?

1. Dicht de veiligheidslekken

Dit doe je door je website up-to-date te houden, dus door je Content Management Systeem (meestal is dit WordPress), de plugins en het thema regelmatig te updaten. Als je hier hulp bij nodig hebt, neem dan contact op. Als je bij Alva Design een WordPress onderhoudsabonnement hebt afgesloten, hoef je je nergens zorgen over te maken. Je hoeft dan zelf niets te doen, je website wordt geüpdate wanneer dat nodig is.

2. Blokkeer Brute Force Attacks

Dit doe je door het blokkeren van je website voor iemand die een aantal keer achter elkaar probeert in te loggen, telkens met een andere combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Door onze vaste hosting partner Hensel Hosting worden deze aanvallen al geruime tijd effectief tegengehouden: na meerdere foute inlogpogingen vanaf één locatie (IP adres), hetzij op e-mail, hetzij op WordPress, wordt de toegang vanaf dit IP adres tijdelijk afgesloten. Dit IP adres wordt geblokkeerd.

Help! Ik kan niet meer bij mijn website!

Als je zelf (per ongeluk) een paar keer het verkeerde wachtwoord intikt, zal jouw IP adres ook geblokkeerd worden. Je kunt dan niet meer bij je website of e-mail komen. Het lijkt alsof je website het niet doet, maar in vrijwel alle gevallen is op dat moment je website alleen voor jou niet bereikbaar. De rest van de wereld ziet je website nog wel gewoon.

Zelf je IP adres deblokkeren

Als je denkt dat jouw IP adres is geblokkeerd omdat je website of e-mail niet te bereiken zijn, neem dan even contact met me op. Ik kan het IP adres direct voor je deblokkeren. Je kunt dit ook zelf rechtstreeks doen via deze link: IP adres deblokkeren.

Alva Design doet er alles aan doet om de hackers buiten de deur te houden. Mocht het dus een keer voorkomen dat het lijkt alsof je e-mail of website het niet doen, dan weet je waar het misschien aan zou kunnen liggen.

Als je nog vragen hebt, neem gerust contact op met Alva Design.

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.