Help: mijn kat heeft emails gewist!

Van klanten krijg ik soms vreemde vragen. Zoals deze:

“Mijn kat lag vannacht op het toetsenbord en heeft een paar inkomende berichten uit mijn email gewist. Hoe kan ik deze berichten weer terughalen?”

Dat kan vrij makkelijk, als je webmail hebt. Met Webmail kun je vanaf elke computer die verbonden is met het Internet en waarop Internet Explorer, FireFox of een andere webbrowser is geïnstalleerd, e-mail ontvangen en verzenden. Je hoeft hiervoor geen programma op je computer te installeren. De meeste webhostingproviders bieden webmail standaard aan bij een webhostingpakket.

Je moet wel in je emailprogramma (bijvoorbeeld Outlook of Mail, op je eigen computer) een paar instellingen aanpassen.

In mijn email programma (Mail voor de Mac, vergelijkbaar met Outlook voor de PC) heb ik ingesteld dat de emails die ik ophaal niet meteen verwijderd worden van de server (bij Hensel Hosting, mijn webhosting provider), maar daar nog 1 week blijven staan. Je kunt kiezen uit: nooit, na één dag, na één week, na één maand.

Heb jij (of je kat) dan een keer een per ongeluk een bericht op je computer gewist, dan kun je dit via webmail altijd nog lezen.

Ook kun je instellen dat de weggegooide berichten niet meteen definitief verwijderd worden maar bijvoorbeeld pas na een maand. Je kunt kiezen uit: nooit, na één dag, na één week, na één maand.

Hetzelfde kun je instellen voor verstuurde berichten. In Outlook of andere mailprogramma’s zitten vast vergelijkbare instellingen.

Zo hoef je je kat tenminste niet de deur uit te doen want: Cats love Macs 😉

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.