Gratis SEO cursus voor beginners van Yoast

Yoast biedt een gratis SEO-cursus voor beginners aan. Je kunt deze gratis ‘course’ volgen door een account aan te maken bij Yoast Academy. Het Nederlandse bedrijf Yoast staat vooral bekend om de handige (gratis) Yoast SEO-plugin, maar schrijft ook al jaren interessante SEO-gerelateerde artikelen en ebooks. Yoast biedt al langer betaalde (online) cursussen aan, zoals de Yoast SEO for WordPress plugin training waarin je leert omgaan met de Yoast SEO-plugin. Nu komt daar dus ook een gratis “SEO for beginners”-training bij. De cursus is in het Engels.

Gratis SEO-cursus

De SEO for beginners course bestaat uit drie onderdelen:

  1. What is SEO?
  2. Content SEO
  3. Technical SEO

In deze drie onderdelen worden alle belangrijke aspecten van zoekmachine-optimalisatie behandeld. Dit wordt gedaan met een combinatie van video’s en PDF’s die je kunt lezen. In de PDF staat alles wat in de video’s aan bod kwam nog eens duidelijk opgeschreven.

Na ieder onderdeel van de training kun je je kennis meten aan de hand van een quiz. Hierin worden vragen gesteld over het onderwerp waarover je video’s hebt bekeken en hebt gelezen. Na het beantwoorden van de vragen krijg je een score. Je mag door naar de volgende les als je 80% goed hebt. Haal je dat niet dan kun je de quiz eventueel opnieuw doen. Ik vond de vragen soms echt moeilijk.

Wat leer je tijdens deze training?

Tijdens deze gratis SEO-training leer je wat SEO is, wat Google doet en hoe je kunt “ranken” in de zoekresultaten. Zo kom je er achter hoe Google jouw content “leest” en hoe Google bepaalt welke websites bovenin de zoekresultaten getoond worden.

Als je nog geen SEO-expert bent, of als je het gewoon leuk vindt om je kennis te testen, dan is deze training dus zeker iets voor jou. Ik heb de de cursus gedaan en ik heb een heleboel nieuwe dingen geleerd. Ook als je geen WordPress gebruikt voor je website of (nog) geen gebruik maakt van de Yoast SEO-plugin vind je in deze training waardevolle informatie om met SEO aan de slag te gaan.

In de cursus komen ook de features van de (betaalde) Yoast SEO Premium plugin aan bod. Maar ook met de gratis versie kun je al prima uit de voeten om je website beter vindbaar te maken. Je houdt levenslang toegang tot de training, dus wil je nog eens wat nalezen, dan kan dat altijd nog.

Je kunt de gratis SEO-training van Yoast hier volgen.

Bron: WPLounge

Deel dit:

Kan ik je helpen bij jouw project?

Mail of bel me voor een vrijblijvend advies en prijsindicatie.